Het gevoel van onveiligheid doet de vraag naar wapens exploderen en het voorbeeld van de Verenigde Staten geeft aan tot wat dit kan leiden. Via het National Instant Criminal Background Check System (NICS) werd vorig jaar een recordaantal nieuwe aanvragen voor wapens geregistreerd.

Er kwamen maar liefst 21 miljoen aanvragen voor de aankoop van een revolver, pistool of geweer binnen, een stijging met 8% ten opzichte van het jaar voordien. Volgens The Washington Times was het al het 11de jaar op rij dat de vraag naar wapens is gestegen. Die vraag is zo groot dat de handel alle moeite heeft om de vraag naar munitie bij te benen.

Het gevoel van onveiligheid doet de vraag naar wapens exploderen en het voorbeeld van de Verenigde Staten geeft aan tot wat dit kan leiden. Via het National Instant Criminal Background Check System (NICS) werd vorig jaar een recordaantal nieuwe aanvragen voor wapens geregistreerd. Er kwamen maar liefst 21 miljoen aanvragen voor de aankoop van een revolver, pistool of geweer binnen, een stijging met 8% ten opzichte van het jaar voordien. Volgens The Washington Times was het al het 11de jaar op rij dat de vraag naar wapens is gestegen. Die vraag is zo groot dat de handel alle moeite heeft om de vraag naar munitie bij te benen.