De bekende valutaspecialist Michael Pettis verwacht dat de problemen in de komende één of twee jaar alleen maar zullen toenemen. Onderliggend is er namelijk niets opgelost, veel landen blijven kampen met een aanzienlijk tekort op de lopende rekening.

Pettis pleit voor een wereldwijde New Deal. Komt die er niet, dan zullen de schulden alleen maar verder oplopen waardoor de tijdbom uiteindelijk zal ontploffen. Dat zal recht in het gezicht van de financiële markten gebeuren, met alle gevolgen vandien voor beurzen en obligatiemarkten.

De bekende valutaspecialist Michael Pettis verwacht dat de problemen in de komende één of twee jaar alleen maar zullen toenemen. Onderliggend is er namelijk niets opgelost, veel landen blijven kampen met een aanzienlijk tekort op de lopende rekening. Pettis pleit voor een wereldwijde New Deal. Komt die er niet, dan zullen de schulden alleen maar verder oplopen waardoor de tijdbom uiteindelijk zal ontploffen. Dat zal recht in het gezicht van de financiële markten gebeuren, met alle gevolgen vandien voor beurzen en obligatiemarkten.