De Duitsers hebben er zich namelijk toe verbonden om Griekenland van geld te blijven voorzien zolang het land de gevraagde besparingen trouw blijft doorvoeren. Dezelfde belofte werd trouwens ook aan Portugal gedaan, zodat een heropflakkering van de crisis uitgesloten lijkt.

Lena Komileva, hoofdeconome bij G Economics, wijst er echter op dat een oplossing van de crisis nog niet meteen bij de hand is. Uiteindelijk is er nog helemaal niets opgelost en kunnen de landen in moeilijkheden onmogelijk zichzelf financieren. Komileva sluit uit dat dit op korte of middellange termijn zal gebeuren, waardoor de kiem van een volgende crisis steeds aanwezig zal blijven.

De Duitsers hebben er zich namelijk toe verbonden om Griekenland van geld te blijven voorzien zolang het land de gevraagde besparingen trouw blijft doorvoeren. Dezelfde belofte werd trouwens ook aan Portugal gedaan, zodat een heropflakkering van de crisis uitgesloten lijkt. Lena Komileva, hoofdeconome bij G Economics, wijst er echter op dat een oplossing van de crisis nog niet meteen bij de hand is. Uiteindelijk is er nog helemaal niets opgelost en kunnen de landen in moeilijkheden onmogelijk zichzelf financieren. Komileva sluit uit dat dit op korte of middellange termijn zal gebeuren, waardoor de kiem van een volgende crisis steeds aanwezig zal blijven.