Veel Amerikaanse staten, counties en steden zitten tot over de oren in de schulden en lopen het risico die op een bepaald moment niet meer te kunnen terugbetalen. Zo zou de basis voor een volgende crisis worden gelegd.

Alexandra Lebenthal, President en CEO of Lebenthal & Co, is het daar niet mee eens. Zij is van mening dat het gevaar op een crisis van de lokale overheden in de VS wordt overdreven.

Volgens Alexandra Lebenthal wordt één ding over het hoofd gezien: de obligaties uitgegeven door de lokale overheden worden door de federale overheid gedekt. Die gaat niet werkloos toezien hoe de lokale overheden kopje onder gaan en een nieuwe financiële crisis dreigen te veroorzaken.

Veel Amerikaanse staten, counties en steden zitten tot over de oren in de schulden en lopen het risico die op een bepaald moment niet meer te kunnen terugbetalen. Zo zou de basis voor een volgende crisis worden gelegd. Alexandra Lebenthal, President en CEO of Lebenthal & Co, is het daar niet mee eens. Zij is van mening dat het gevaar op een crisis van de lokale overheden in de VS wordt overdreven. Volgens Alexandra Lebenthal wordt één ding over het hoofd gezien: de obligaties uitgegeven door de lokale overheden worden door de federale overheid gedekt. Die gaat niet werkloos toezien hoe de lokale overheden kopje onder gaan en een nieuwe financiële crisis dreigen te veroorzaken.