Die basisrente staat nu op 0,25% en het ziet er volgens Draghi niet naar uit dat die op korte of middellange termijn kan opgetrokken worden. De Italiaan beklemtoonde dat de rente zo lang als noodzakelijk is laag zal gehouden worden, eerst moet de economie terug op vaste benen staan.

Daarnaast is het noodzakelijk dat de probleemlanden opnieuw gezond worden. Ierland en Portugal zijn al in staat om zichzelf minstens gedeeltelijk te financieren, andere landen moeten dat voorbeeld nu volgen. Het is echter veel te vroeg om al te stellen dat de strijd is gewonnen.

Die basisrente staat nu op 0,25% en het ziet er volgens Draghi niet naar uit dat die op korte of middellange termijn kan opgetrokken worden. De Italiaan beklemtoonde dat de rente zo lang als noodzakelijk is laag zal gehouden worden, eerst moet de economie terug op vaste benen staan. Daarnaast is het noodzakelijk dat de probleemlanden opnieuw gezond worden. Ierland en Portugal zijn al in staat om zichzelf minstens gedeeltelijk te financieren, andere landen moeten dat voorbeeld nu volgen. Het is echter veel te vroeg om al te stellen dat de strijd is gewonnen.