De Portugese eerste premier Jose Socrates ontkende eerder deze week nog met klem dat zijn land hulp zou komen zoeken bij Europa. Het tekort op de begroting zou volgens Socrates kleiner zijn dan verwacht.

Volgens het bericht op de website van Publico zou er sprake zijn van een bedrag van 60 tot 100 miljard euro voor het reddingsplan. Publico zou zijn informatie hebben gehaald bij diplomaten.

Portugal zou bovendien centraal staan bij de gesprekken die volgende week worden gehouden over het Europese Stabiliteitsfonds. Mogelijk zal bij die gelegenheid het reddingsplan aangekondigd worden.

De Portugese eerste premier Jose Socrates ontkende eerder deze week nog met klem dat zijn land hulp zou komen zoeken bij Europa. Het tekort op de begroting zou volgens Socrates kleiner zijn dan verwacht. Volgens het bericht op de website van Publico zou er sprake zijn van een bedrag van 60 tot 100 miljard euro voor het reddingsplan. Publico zou zijn informatie hebben gehaald bij diplomaten. Portugal zou bovendien centraal staan bij de gesprekken die volgende week worden gehouden over het Europese Stabiliteitsfonds. Mogelijk zal bij die gelegenheid het reddingsplan aangekondigd worden.