De Belgische minister Vanacker is van mening dat dergelijke toegeving aanvaardbaar is, aangezien Griekenland nu toch inspanningen doet om aan de door troika opgelegde voorwaarden te voldoen om steun te verkrijgen. Ook IMF-president Christine Lagarde is positief over de geboekte vooruitgang.

Anderzijds is nog niet beslist of Griekenland inderdaad de volgende schijf van de toegekende steun zal ontvangen. De tijd dringt niettemin, want de Griekse schatkist dreigt leeg te raken.

In de komende dagen zal zodoende een beslissing moeten vallen, het juiste tijdstip is echter niet bekend. Waarschijnlijk zal pas op 20 november beslist worden of de Grieken over de volgende 32,50 miljard euro van het steunplan mogen rekenen.

De Belgische minister Vanacker is van mening dat dergelijke toegeving aanvaardbaar is, aangezien Griekenland nu toch inspanningen doet om aan de door troika opgelegde voorwaarden te voldoen om steun te verkrijgen. Ook IMF-president Christine Lagarde is positief over de geboekte vooruitgang. Anderzijds is nog niet beslist of Griekenland inderdaad de volgende schijf van de toegekende steun zal ontvangen. De tijd dringt niettemin, want de Griekse schatkist dreigt leeg te raken. In de komende dagen zal zodoende een beslissing moeten vallen, het juiste tijdstip is echter niet bekend. Waarschijnlijk zal pas op 20 november beslist worden of de Grieken over de volgende 32,50 miljard euro van het steunplan mogen rekenen.