Er duiken steeds meer signalen op dat de binnenlandse vraag opnieuw aantrekt en dat was precies de reden waarom Abenomics werd geïnstalleerd.

Wanneer deze signalen worden bevestigd, wordt meteen een antwoord gegeven op de vraag of er nog monetaire stimuli mogelijk zijn wanneer de rente op nul staat.

Economen spreken in dat verband van de uitdagingen verbonden met Zero Lower Bound. Een geslaagd Japans monetair experiment kan tot voorbeeld strekken, andere landen in de wereld kunnen het gaan imiteren.

Het is echter nog te vroeg om te stellen dat Abenomics is geslaagd, binnen enkele maanden zal het plaatje duidelijker worden.

Er duiken steeds meer signalen op dat de binnenlandse vraag opnieuw aantrekt en dat was precies de reden waarom Abenomics werd geïnstalleerd. Wanneer deze signalen worden bevestigd, wordt meteen een antwoord gegeven op de vraag of er nog monetaire stimuli mogelijk zijn wanneer de rente op nul staat. Economen spreken in dat verband van de uitdagingen verbonden met Zero Lower Bound. Een geslaagd Japans monetair experiment kan tot voorbeeld strekken, andere landen in de wereld kunnen het gaan imiteren. Het is echter nog te vroeg om te stellen dat Abenomics is geslaagd, binnen enkele maanden zal het plaatje duidelijker worden.