Wie verbaasd is over de dalingen van de diverse munten de afgelopen dagen heeft de afgelopen maanden niet opgelet. Het is eerder een voortzetting van een trend dan een plotselinge ommekeer.

De verkoopdruk op de aandelenbeurzen lijkt ook niet groot te zijn dus het kan wellicht worden gezet in de categorie "de kopers wachten even".

Om die reden vindt Steentjes de dalingen van de afgelopen dagen dan ook geen "bloedbad". Dit soort situaties komen vaker

voor. Natuurlijk is het niet aan te geven hoe lang de kopersstaking zal duren.

Wellicht nog de gehele maand die nog maar vijf dagen duurt. Maar het kan ook doorgaan tot bijvoorbeeld eind februari. Er moet dus dan ook met kopersogen hiernaar worden gekeken.

Dit omdat de grote fundamentele reden voor de koersstijgingen van de afgelopen maanden niet zijn verdwenen.

De rente voor obligaties is alleen maar verder gedaald. Bedrijven spreken over een langzaam herstellend vertrouwen bij de klanten.

Zelfs op de bijeenkomst in Davos waar veel bestuursvoorzitters bijeenkwamen is er overal een optimisme te bespeuren. En dat optimisme zal op de een of andere manier ook wel een keer richting de aandelenbeurzen gaan.

Wie verbaasd is over de dalingen van de diverse munten de afgelopen dagen heeft de afgelopen maanden niet opgelet. Het is eerder een voortzetting van een trend dan een plotselinge ommekeer. De verkoopdruk op de aandelenbeurzen lijkt ook niet groot te zijn dus het kan wellicht worden gezet in de categorie "de kopers wachten even". Om die reden vindt Steentjes de dalingen van de afgelopen dagen dan ook geen "bloedbad". Dit soort situaties komen vaker voor. Natuurlijk is het niet aan te geven hoe lang de kopersstaking zal duren. Wellicht nog de gehele maand die nog maar vijf dagen duurt. Maar het kan ook doorgaan tot bijvoorbeeld eind februari. Er moet dus dan ook met kopersogen hiernaar worden gekeken. Dit omdat de grote fundamentele reden voor de koersstijgingen van de afgelopen maanden niet zijn verdwenen. De rente voor obligaties is alleen maar verder gedaald. Bedrijven spreken over een langzaam herstellend vertrouwen bij de klanten. Zelfs op de bijeenkomst in Davos waar veel bestuursvoorzitters bijeenkwamen is er overal een optimisme te bespeuren. En dat optimisme zal op de een of andere manier ook wel een keer richting de aandelenbeurzen gaan.