De geschiedenis bewijst dat de goudprijs nog met 500 dollar kan dalen, aldus Harvey. Over de afgelopen 2500 jaar is de reële prijs van het goud, de nominale prijs aangepast aan de inflatie, in grote trekken stabiel gebleven. Momenteel bevinden we ons boven de gemiddelde historische prijs.

Dat betekent dat een verdere correctie mogelijk is, waarbij de goudprijs makkelijk zou kunnen terugvallen tot in de buurt van 800 dollar. Vanaf de huidige prijsniveaus is dus een verdere correctie met ongeveer 500 dollar mogelijk. Harvey gelooft dus niet dat de goudprijs op korte termijn fors zal herstellen.

De geschiedenis bewijst dat de goudprijs nog met 500 dollar kan dalen, aldus Harvey. Over de afgelopen 2500 jaar is de reële prijs van het goud, de nominale prijs aangepast aan de inflatie, in grote trekken stabiel gebleven. Momenteel bevinden we ons boven de gemiddelde historische prijs. Dat betekent dat een verdere correctie mogelijk is, waarbij de goudprijs makkelijk zou kunnen terugvallen tot in de buurt van 800 dollar. Vanaf de huidige prijsniveaus is dus een verdere correctie met ongeveer 500 dollar mogelijk. Harvey gelooft dus niet dat de goudprijs op korte termijn fors zal herstellen.