De beurskoersen kleuren vandaag opnieuw bloedrood, de euro krijgt nog maar eens klappen en de goudprijs flirt met de kaap van 1250 dollar. De euro is teruggevallen tot het laagste niveau sinds het uiteenvallen van Lehman Brothers.

Aanleiding voor de koersval is de uitspraak van Angela Merkel dat de situatie in de eurozone 'zeer, zeer ernstig' is. De Franse president Sarkozy zou bovendien gedreigd hebben om de eurozone te verlaten wanneer de Duitsers het reddingsplan niet goedkeurden.

Andrew Wilkinson van Interactive Brokers merkt op dat het in de gegeven omstandigheden moeilijk is om te blijven geloven in de euro. De spanningen tussen de verschillende euro-partners komen nu aan de opppervlakte en dat is uiteraard geen hoopgevend signaal.

Wilkinson vreest dat het gekrakeel over een mogelijk uiteenvallen van de euro uiteindelijk de economische groei dreigt te verstikken. Vanmiddag bereikte de euro een nieuw dieptepunt sinds de herfst van 2008 op 1,2424 dollar, het goud steeg tot bijna 1250 dollar en de olieprijs viel terug tot 72,72 dollar.

De beurskoersen kleuren vandaag opnieuw bloedrood, de euro krijgt nog maar eens klappen en de goudprijs flirt met de kaap van 1250 dollar. De euro is teruggevallen tot het laagste niveau sinds het uiteenvallen van Lehman Brothers. Aanleiding voor de koersval is de uitspraak van Angela Merkel dat de situatie in de eurozone 'zeer, zeer ernstig' is. De Franse president Sarkozy zou bovendien gedreigd hebben om de eurozone te verlaten wanneer de Duitsers het reddingsplan niet goedkeurden. Andrew Wilkinson van Interactive Brokers merkt op dat het in de gegeven omstandigheden moeilijk is om te blijven geloven in de euro. De spanningen tussen de verschillende euro-partners komen nu aan de opppervlakte en dat is uiteraard geen hoopgevend signaal. Wilkinson vreest dat het gekrakeel over een mogelijk uiteenvallen van de euro uiteindelijk de economische groei dreigt te verstikken. Vanmiddag bereikte de euro een nieuw dieptepunt sinds de herfst van 2008 op 1,2424 dollar, het goud steeg tot bijna 1250 dollar en de olieprijs viel terug tot 72,72 dollar.