Met name de Europes Unie, het Internationaal Monetair Fonds en het Amerikaans ministerie van Financiën een liquiditeitsplan voor Spanje aan het opstellen zijn. Dat zou gebeuren op een speciale IMF-meeting.

Internationaal Monetair Fonds Managing Director Dominique Strauss-Kahn zou overmorgen de Spaanse premier Jose Luis Rodrigo Zapatero in Madrid ontmoeten voor gesprekken.

Volgens een woordvoerder is Strauss-Kahn inderdaad in Europa deze week en zal hij overleg plegen met de Spaanse regering, maar van een reddingsplan zou geen sprake zijn. Het werken aan zo'n plan werd overigens ook al door de Spaanse regering ontkend.

Met name de Europes Unie, het Internationaal Monetair Fonds en het Amerikaans ministerie van Financiën een liquiditeitsplan voor Spanje aan het opstellen zijn. Dat zou gebeuren op een speciale IMF-meeting. Internationaal Monetair Fonds Managing Director Dominique Strauss-Kahn zou overmorgen de Spaanse premier Jose Luis Rodrigo Zapatero in Madrid ontmoeten voor gesprekken. Volgens een woordvoerder is Strauss-Kahn inderdaad in Europa deze week en zal hij overleg plegen met de Spaanse regering, maar van een reddingsplan zou geen sprake zijn. Het werken aan zo'n plan werd overigens ook al door de Spaanse regering ontkend.