Delhaize was vandaag outstanding, wat natuurlijk te danken was aan de stevige omzetcijfers die vanmorgen werden bekendgemaakt. AB-InBev maakte eveneens een goede beurt.

Bij de banken was er een beperkt verlies voor Dexia, maar viel vooral de koersval bij KBC op. Dit aandeel is teruggevallen tot het laagste niveau sinds het midden van de jaren 90.

De koersdaling bij KBC heeft vooral te maken met hardnekkige geruchten dat het verlies tijdens het vierde kwartaal van 2008 (veel) hoger zal oplopen dan de bank tot dusver heeft gesuggereerd.

De verliezen op slechte kredieten zouden geen 900 miljoen euro bedragen, maar wel oplopen tot een vork van 2 tot 3 miljard euro. Bevestiging van die geruchten werd tot dusver nog niet verkregen.

De verliezen op 'toxic assets' kunnen inderdaad fors oplopen wanneer de ratinghuizen hun ratings voor een aantal CDO's verder naar beneden aanpast. Maar daar zou niet alleen KBC het slachtoffer van zijn.

Delhaize was vandaag outstanding, wat natuurlijk te danken was aan de stevige omzetcijfers die vanmorgen werden bekendgemaakt. AB-InBev maakte eveneens een goede beurt. Bij de banken was er een beperkt verlies voor Dexia, maar viel vooral de koersval bij KBC op. Dit aandeel is teruggevallen tot het laagste niveau sinds het midden van de jaren 90. De koersdaling bij KBC heeft vooral te maken met hardnekkige geruchten dat het verlies tijdens het vierde kwartaal van 2008 (veel) hoger zal oplopen dan de bank tot dusver heeft gesuggereerd. De verliezen op slechte kredieten zouden geen 900 miljoen euro bedragen, maar wel oplopen tot een vork van 2 tot 3 miljard euro. Bevestiging van die geruchten werd tot dusver nog niet verkregen.De verliezen op 'toxic assets' kunnen inderdaad fors oplopen wanneer de ratinghuizen hun ratings voor een aantal CDO's verder naar beneden aanpast. Maar daar zou niet alleen KBC het slachtoffer van zijn.