In dat verband moet worden verwezen naar de zogenaamde flash crashes die zich op de Comex voorgedaan hebben. Grote verkooporders die bij wijze van spreken uit het niets kwamen, drukten de goudprijs telkens naar omlaag. Vorig jaar hebben zich verschillende van die flash crashes voorgedaan.

Dit jaar waren er tot dusver een paar kleinere. De geruchten over een manipulatie van de goudprijs worden steeds hardnekkiger, waarbij ook de vraag wordt gesteld waarom Duitsland er niet in slaagt om het goud van haar centrale bank weer naar huis te krijgen. Blijkbaar is het in bewaring gegeven Duits goud niet langer aanwezig waar het aanwezig zou moeten zijn.

In dat verband moet worden verwezen naar de zogenaamde flash crashes die zich op de Comex voorgedaan hebben. Grote verkooporders die bij wijze van spreken uit het niets kwamen, drukten de goudprijs telkens naar omlaag. Vorig jaar hebben zich verschillende van die flash crashes voorgedaan. Dit jaar waren er tot dusver een paar kleinere. De geruchten over een manipulatie van de goudprijs worden steeds hardnekkiger, waarbij ook de vraag wordt gesteld waarom Duitsland er niet in slaagt om het goud van haar centrale bank weer naar huis te krijgen. Blijkbaar is het in bewaring gegeven Duits goud niet langer aanwezig waar het aanwezig zou moeten zijn.