De reden voor een eventuele goudverkoop zou voor de hand liggen. Frankrijk is één van de landen met de hoogste schuldengraad en de opbrengst van de verkoop zou worden gebruikt om de schuldenberg van het land verder af te bouwen. Een verklaring die niet helemaal onlogisch leek.

Inmiddels heeft de Franse centrale bank echter met klem ontkend van plan te zijn een deel van haar goudvoorraad te verkopen. Toch vrezen sommige analisten dat waar rook is, waarschijnlijk ook vuur zal opduiken. Het gedrag van de Bank of France zal dan ook nauwlettend in de gaten worden gehouden.

De reden voor een eventuele goudverkoop zou voor de hand liggen. Frankrijk is één van de landen met de hoogste schuldengraad en de opbrengst van de verkoop zou worden gebruikt om de schuldenberg van het land verder af te bouwen. Een verklaring die niet helemaal onlogisch leek. Inmiddels heeft de Franse centrale bank echter met klem ontkend van plan te zijn een deel van haar goudvoorraad te verkopen. Toch vrezen sommige analisten dat waar rook is, waarschijnlijk ook vuur zal opduiken. Het gedrag van de Bank of France zal dan ook nauwlettend in de gaten worden gehouden.