Op de financiële markten deden in de afgelopen dagen weer hardnekkige geruchten de ronde over een downgrading van de Franse kredietrating. Volgens berichten op Twitter zou Fitch van plan zijn om de Franse triple A-rating binnenkort op zijn beurt te verlagen.


Eerder hadden Moody's en Standard & Poor's de Franse triple A rating al verlaagd. De Franse regering reageerde furieus op het bericht, van een downgrading is volgens de overname geen sprake. Toch blijft de economische positie een bron van zorgen voor Frankrijk. De Franse premier Hollande staat voor een moeilijke opgave, zoveel is duidelijk.

Op de financiële markten deden in de afgelopen dagen weer hardnekkige geruchten de ronde over een downgrading van de Franse kredietrating. Volgens berichten op Twitter zou Fitch van plan zijn om de Franse triple A-rating binnenkort op zijn beurt te verlagen. Eerder hadden Moody's en Standard & Poor's de Franse triple A rating al verlaagd. De Franse regering reageerde furieus op het bericht, van een downgrading is volgens de overname geen sprake. Toch blijft de economische positie een bron van zorgen voor Frankrijk. De Franse premier Hollande staat voor een moeilijke opgave, zoveel is duidelijk.