Volgende FOMC meeting op 19 en 20 juni

De cijfers deze week voor Europa zijn de inkoopmanagersindices over mei (morgen). De voorlopige cijfers gaven volgens Theodoor Gilissen Bankiers al een terugval aan tot 45,9 (PMI Composite).

Verder komen morgen ook de Europese detailhandelsverkopen over april. De markt verwacht een krimp van 1,1% jaar-op-jaar.

Morgen worden de fabrieksorders over de maand april in Duitsland gepubliceerd (verwacht -3,8% jaar-op-jaar) en woensdag de industriële productie (verwacht +0,9% jaar-op-jaar).

Ook in Amerika zal veel aandacht uitgaan naar de Centrale Bank na de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag. Woensdag wordt het Beige ook gepubliceerd en sinds de vorige publicatie duiden de sentimentscijfers op een lichte verzwakking.

De volgende FOMC meeting is over twee weken op dinsdag 19 en woensdag 20 juni. De markt zal letten op eventuele verwijzingen naar verdere kwantitatieve verruiming in een toespraak van Ben Bernanke voor het zogenaamde Joint Economic Committee over de economische verwachtingen aanstaande donderdag.

Volgende FOMC meeting op 19 en 20 juni De cijfers deze week voor Europa zijn de inkoopmanagersindices over mei (morgen). De voorlopige cijfers gaven volgens Theodoor Gilissen Bankiers al een terugval aan tot 45,9 (PMI Composite). Verder komen morgen ook de Europese detailhandelsverkopen over april. De markt verwacht een krimp van 1,1% jaar-op-jaar. Morgen worden de fabrieksorders over de maand april in Duitsland gepubliceerd (verwacht -3,8% jaar-op-jaar) en woensdag de industriële productie (verwacht +0,9% jaar-op-jaar). Ook in Amerika zal veel aandacht uitgaan naar de Centrale Bank na de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag. Woensdag wordt het Beige ook gepubliceerd en sinds de vorige publicatie duiden de sentimentscijfers op een lichte verzwakking. De volgende FOMC meeting is over twee weken op dinsdag 19 en woensdag 20 juni. De markt zal letten op eventuele verwijzingen naar verdere kwantitatieve verruiming in een toespraak van Ben Bernanke voor het zogenaamde Joint Economic Committee over de economische verwachtingen aanstaande donderdag.