De vraag is wat Merkel bedoelde wanneer ze zei dat de euro in gevaar is. Het kan zijn dat Merkel een lans brak voor ondersteuning van de euro, maar ook dat ze voorstander is van het verwijderen van de zwakke munten uit de euro.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "In dat laatste geval is het frappant dat er momenteel geruchten op de markt de ronde doen over een terugkeer van de ecu. Die zou de sterke munten uit de eurozone bevatten, waarrond de euro met de zwakkere munten zou circuleren. Het probleem is echter hoe de terugkeer van euro naar ecu moet gerealiseerd worden. Een handboek voor zo'n operatie is tot dusver niet beschikbaar."

De vraag is wat Merkel bedoelde wanneer ze zei dat de euro in gevaar is. Het kan zijn dat Merkel een lans brak voor ondersteuning van de euro, maar ook dat ze voorstander is van het verwijderen van de zwakke munten uit de euro. Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "In dat laatste geval is het frappant dat er momenteel geruchten op de markt de ronde doen over een terugkeer van de ecu. Die zou de sterke munten uit de eurozone bevatten, waarrond de euro met de zwakkere munten zou circuleren. Het probleem is echter hoe de terugkeer van euro naar ecu moet gerealiseerd worden. Een handboek voor zo'n operatie is tot dusver niet beschikbaar."