Dat is minder dan wat de bezitters van Griekse staatsobligaties ontvingen toen het land een haircut moest ondergaan. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge dreigt Detroit een voorbeeld te worden van wat elders in de Verenigde Staten in de wereld te gebeuren staat.

Steeds meer overheden zullen niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen, met als gevolg dat de pensioenen maar gedeeltelijk zullen uitbetaald worden. In België is al meermaals gewaarschuwd voor de gevolgen van de vergrijzing, maar die waarschuwingen waren tot dusver steeds aan dovemansoren.

Dat is minder dan wat de bezitters van Griekse staatsobligaties ontvingen toen het land een haircut moest ondergaan. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge dreigt Detroit een voorbeeld te worden van wat elders in de Verenigde Staten in de wereld te gebeuren staat. Steeds meer overheden zullen niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen, met als gevolg dat de pensioenen maar gedeeltelijk zullen uitbetaald worden. In België is al meermaals gewaarschuwd voor de gevolgen van de vergrijzing, maar die waarschuwingen waren tot dusver steeds aan dovemansoren.