De Ierse regering werd in november gedwongen om een reddingsplan van 85 miljard euro te accepteren, waavan 10 miljard euro was bestemd om de banksector een noodzakelijke financiële injectie te geven.

In een interview met de Financial Times verklaarde George Soros dat het land gedwongen zal zijn om het akkoord rond het plan te onderhandelen. In Ierland zijn er namelijk binnenkort verkiezingen.

Die gaan waarschijnlijk in maart plaatsvonden en een volgende regering gaat het plan wegens de hoge rente (5,80%) die moet worden betaald waarschijnlijk niet aanvaarden. Volgens Soros is de kans niet onbestaande dat Ierland zijn schulden niet zal kunnen betalen.

De Ierse regering werd in november gedwongen om een reddingsplan van 85 miljard euro te accepteren, waavan 10 miljard euro was bestemd om de banksector een noodzakelijke financiële injectie te geven. In een interview met de Financial Times verklaarde George Soros dat het land gedwongen zal zijn om het akkoord rond het plan te onderhandelen. In Ierland zijn er namelijk binnenkort verkiezingen. Die gaan waarschijnlijk in maart plaatsvonden en een volgende regering gaat het plan wegens de hoge rente (5,80%) die moet worden betaald waarschijnlijk niet aanvaarden. Volgens Soros is de kans niet onbestaande dat Ierland zijn schulden niet zal kunnen betalen.