In een interview met de Financial Times stelt Soros dat de Europese Unie behoefte heeft aan een beter toezicht en aan duidelijkere afspraken. Vooral een goed georganiseerde obligatiemarkt is noodzakelijk.

Griekenland redden is volgens Soros mogelijk, maar daarna dreigen Spanje, Italië, Portugal, Ierland en mogelijk nog andere landen in de problemen te raken. Het zal moeilijker zijn om deze landen te redden.

Dat betekent dat zelfs na de redding van Griekenland de toekomst van de euro in gevaar blijft. Het bericht in Der Spiegel dat Griekenland een reddingsplan ter waarde van 20 tot 25 miljard euro zou aangereikt krijgen, werd nog niet bevestigd of ontkend.

In een interview met de Financial Times stelt Soros dat de Europese Unie behoefte heeft aan een beter toezicht en aan duidelijkere afspraken. Vooral een goed georganiseerde obligatiemarkt is noodzakelijk. Griekenland redden is volgens Soros mogelijk, maar daarna dreigen Spanje, Italië, Portugal, Ierland en mogelijk nog andere landen in de problemen te raken. Het zal moeilijker zijn om deze landen te redden. Dat betekent dat zelfs na de redding van Griekenland de toekomst van de euro in gevaar blijft. Het bericht in Der Spiegel dat Griekenland een reddingsplan ter waarde van 20 tot 25 miljard euro zou aangereikt krijgen, werd nog niet bevestigd of ontkend.