De daling van de Italiaanse rente is het gecombineerd gevolg van de garanties gegeven door de Europese Centrale Bank en van een toevloed van Japans beleggersgeld als gevolg van de agressieve politiek van monetaire verruiming zoals die door de Bank of Japan wordt gevoerd.

De rente op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie is teruggevallen tot onder 4%, terwijl de spreads met de Duitse staatsobligaties met dezelfde looptijd is gehalveerd tot ongeveer 250 basispunten. Deze situatie zal volgens Soros niet blijven duren, want de problemen blijven dezelfde en zijn niet opgelost.

De daling van de Italiaanse rente is het gecombineerd gevolg van de garanties gegeven door de Europese Centrale Bank en van een toevloed van Japans beleggersgeld als gevolg van de agressieve politiek van monetaire verruiming zoals die door de Bank of Japan wordt gevoerd. De rente op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie is teruggevallen tot onder 4%, terwijl de spreads met de Duitse staatsobligaties met dezelfde looptijd is gehalveerd tot ongeveer 250 basispunten. Deze situatie zal volgens Soros niet blijven duren, want de problemen blijven dezelfde en zijn niet opgelost.