Volgens Soros beschikt China over een aantal troeven waarover andere landen niet kunnen beschikken. China beschikt bijvoorbeeld over voldoende financiële middelen om de economische groei aan te zwengelen.

Het land heeft bovendien nog steeds een surplus op de handelsbalans. Al die factoren samen maken dat China één van de motors van de wereldeconomie kan worden.

Anderzijds verwacht Soros niet dat de groei die we in de afgelopen 25 jaar kenden nog zal terugkeren. De ontwikkelde landen zullen tevreden moeten zijn met een groeitempo dat wat lager ligt.

In verband met de crisis waarschuwde Soros dat die niet zal worden opgelost door alleen maar het consumentenvertrouwen en het business confidence te herstellen. De Amerikaanse banken hebben nog steeds een hoop giftige assets op hun balans staan en dat zal op de economie blijven wegen.

Volgens Soros beschikt China over een aantal troeven waarover andere landen niet kunnen beschikken. China beschikt bijvoorbeeld over voldoende financiële middelen om de economische groei aan te zwengelen. Het land heeft bovendien nog steeds een surplus op de handelsbalans. Al die factoren samen maken dat China één van de motors van de wereldeconomie kan worden. Anderzijds verwacht Soros niet dat de groei die we in de afgelopen 25 jaar kenden nog zal terugkeren. De ontwikkelde landen zullen tevreden moeten zijn met een groeitempo dat wat lager ligt. In verband met de crisis waarschuwde Soros dat die niet zal worden opgelost door alleen maar het consumentenvertrouwen en het business confidence te herstellen. De Amerikaanse banken hebben nog steeds een hoop giftige assets op hun balans staan en dat zal op de economie blijven wegen.