Soros gaat uit van een lange periode van economische vertraging, met zelfs het risico op een scenario dat sterk gelijkt op dat van Japan in de jaren 80. De Amerikaan van Hongaarse afkomst houdt eventueel rekening met een periode van lage groei gekoppeld met inflatie.

In de banksector blijft het opletten voor de creatie van zombiebanken die de bloedsomloop van de economie doen stremmen en zodoende rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor een verlenging van de crisis.

Belangrijke factoren voor het economisch herstel zijn de banksector en de vastgoedmarkt. Van een echte opleving in beide sectoren is volgens Soros voorlopig nog geen sprake.

De vastgoedsector stabiliseert weliswaar, maar duidelijke signalen die wijzen op herstel blijven voorlopig uit. Anderzijds zijn heel wat banken insolvabel geworden, met als gevolg dat nog meer lijken uit de kast kunnen vallen.

Het Public-Private Investment Fund is als reddingsplan voor de banken duidelijk een stap in de goede richting, maar het zal volgens Soros niet volstaan om de kredietverlening weer op gang te brengen. Er valt met andere woorden nog een hele weg af te leggen.

Soros gaat uit van een lange periode van economische vertraging, met zelfs het risico op een scenario dat sterk gelijkt op dat van Japan in de jaren 80. De Amerikaan van Hongaarse afkomst houdt eventueel rekening met een periode van lage groei gekoppeld met inflatie. In de banksector blijft het opletten voor de creatie van zombiebanken die de bloedsomloop van de economie doen stremmen en zodoende rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor een verlenging van de crisis. Belangrijke factoren voor het economisch herstel zijn de banksector en de vastgoedmarkt. Van een echte opleving in beide sectoren is volgens Soros voorlopig nog geen sprake. De vastgoedsector stabiliseert weliswaar, maar duidelijke signalen die wijzen op herstel blijven voorlopig uit. Anderzijds zijn heel wat banken insolvabel geworden, met als gevolg dat nog meer lijken uit de kast kunnen vallen.Het Public-Private Investment Fund is als reddingsplan voor de banken duidelijk een stap in de goede richting, maar het zal volgens Soros niet volstaan om de kredietverlening weer op gang te brengen. Er valt met andere woorden nog een hele weg af te leggen.