Volgens Soros is de neerwaartse trend van de financiële crisis aan het afvlakken en beginnen de enorme stimuluspaketten hun vruchten af te werpen.

'Hoewel de stimulus zijn effect begint te hebben in de Verenigde Staten, zal Azië de eerste regio zijn die zich volledig uit deze crisis trekt. China zal hierbij de rol van motor van de wereldwijde economie overnemen van Amerika.

Ik verwacht dat het herstel de helft zal goedmaken van de economische contractie en dat we dan in een periode van stagnatie terechtkomen', aldus George Soros.

Verder meldde Soros dat hij niet verwacht dat de Amerikaanse dollar nog veel waarde zal verliezen t.o.v. de euro, integendeel zelfs.

De financiële crisis heeft volgens hem getoond hoeveel voordeel de zwakkere landen uit de eurozone halen uit de gemeenschappelijke munt.

'Wel zou de crisis Duitsland moeten aangespoord hebben om als sterkste land voorstellen te lanceren voor een effïciënter Europa. Ik mis Duits leiderschap in deze optiek. Verder zou Duitsland zich ook niet meer mogen verzetten tegen de lancering van Europese Unie-obligaties', aldus Soros.

Volgens Soros is de neerwaartse trend van de financiële crisis aan het afvlakken en beginnen de enorme stimuluspaketten hun vruchten af te werpen. 'Hoewel de stimulus zijn effect begint te hebben in de Verenigde Staten, zal Azië de eerste regio zijn die zich volledig uit deze crisis trekt. China zal hierbij de rol van motor van de wereldwijde economie overnemen van Amerika.Ik verwacht dat het herstel de helft zal goedmaken van de economische contractie en dat we dan in een periode van stagnatie terechtkomen', aldus George Soros. Verder meldde Soros dat hij niet verwacht dat de Amerikaanse dollar nog veel waarde zal verliezen t.o.v. de euro, integendeel zelfs.De financiële crisis heeft volgens hem getoond hoeveel voordeel de zwakkere landen uit de eurozone halen uit de gemeenschappelijke munt.'Wel zou de crisis Duitsland moeten aangespoord hebben om als sterkste land voorstellen te lanceren voor een effïciënter Europa. Ik mis Duits leiderschap in deze optiek. Verder zou Duitsland zich ook niet meer mogen verzetten tegen de lancering van Europese Unie-obligaties', aldus Soros.