Soros verklaarde dat de ineenstorting van het financieel systeem een feit is dat de crisis verre van over is. Er staan ons nog een aantal moeilijke maanden te wachten en het valt onmogelijk te voorspellen wat er allemaal te gebeuren staat.

De tweede fase van de crisis is in Griekenland begonnen, maar kan in het ergste geval zich uitbreiden naar de rest van de wereld. Zelfs de Verenigde Staten en Japan zijn er niet immuun voor.

In de komende drie jaar moeten de Europese landen bijna 2000 miljard euro moeten ophalen om hun schulden te herfinancieren. Dat belooft moeilijk te worden wanneer de escalatie van de schuldencrisis niet stopt.

Soros verklaarde dat de ineenstorting van het financieel systeem een feit is dat de crisis verre van over is. Er staan ons nog een aantal moeilijke maanden te wachten en het valt onmogelijk te voorspellen wat er allemaal te gebeuren staat. De tweede fase van de crisis is in Griekenland begonnen, maar kan in het ergste geval zich uitbreiden naar de rest van de wereld. Zelfs de Verenigde Staten en Japan zijn er niet immuun voor. In de komende drie jaar moeten de Europese landen bijna 2000 miljard euro moeten ophalen om hun schulden te herfinancieren. Dat belooft moeilijk te worden wanneer de escalatie van de schuldencrisis niet stopt.