De nood aan zo'n systeem werd vorig jaar duidelijk. Tientallen jaren lang werd benadrukt dat een regelgeving niet nodig was. Gevolg was dat banken en grote bedrijven dusdanige risico's namen dat het financiële systeem in elkaar dreigde te storten.

Volgens George Soros was de globalisering gebaseerd op valse premissen, bijvoorbeeld de overtuiging dat een toezichtsysteem niet nodig was en dat financiële instellingen in staat waren om de eigen risico's te bewaken. Beide ideeën bleken vals te zijn.

Soros is van mening dat uniforme standaarden noodzakelijk zijn. Het toezichtsysteem dat hij in gedachten heeft, bestaat momenteel nog niet. De Verenigde Staten en China zouden op dat vlak moeten samenwerken, zonder dergelijke samenwerking zou een werkzaam systeem niet mogelijk zijn.

Daarom vindt Soros het spijtig dat de kloof tussen beide landen recent fors is toegenomen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de banksector wordt hervormd, dit om te voorkomen dat er een herhaling van de crisis uit de voorbije jaren mogelijk wordt.

De nood aan zo'n systeem werd vorig jaar duidelijk. Tientallen jaren lang werd benadrukt dat een regelgeving niet nodig was. Gevolg was dat banken en grote bedrijven dusdanige risico's namen dat het financiële systeem in elkaar dreigde te storten. Volgens George Soros was de globalisering gebaseerd op valse premissen, bijvoorbeeld de overtuiging dat een toezichtsysteem niet nodig was en dat financiële instellingen in staat waren om de eigen risico's te bewaken. Beide ideeën bleken vals te zijn. Soros is van mening dat uniforme standaarden noodzakelijk zijn. Het toezichtsysteem dat hij in gedachten heeft, bestaat momenteel nog niet. De Verenigde Staten en China zouden op dat vlak moeten samenwerken, zonder dergelijke samenwerking zou een werkzaam systeem niet mogelijk zijn. Daarom vindt Soros het spijtig dat de kloof tussen beide landen recent fors is toegenomen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de banksector wordt hervormd, dit om te voorkomen dat er een herhaling van de crisis uit de voorbije jaren mogelijk wordt.