Bovendien gelooft Soros niet dat de Chinese vastgoedmarkt een zeepbel is geworden die in een crash zal eindigen. Beijing heeft namelijk al een aantal maatregelen getroffen die korte metten moeten maken met de excessen die aan de vastgoedmarkt verbonden zijn.

Soros is van mening dat de belasting van 20% op de meerwaarde gerealiseerd bij de verkoop van vastgoed een goede zaak is. Iedereen beseft dat de Chinese vastgoedmarkt iets te hard van stapel is geworden, maar ook de regering is zich daar gelukkig van bewust.

Bovendien gelooft Soros niet dat de Chinese vastgoedmarkt een zeepbel is geworden die in een crash zal eindigen. Beijing heeft namelijk al een aantal maatregelen getroffen die korte metten moeten maken met de excessen die aan de vastgoedmarkt verbonden zijn. Soros is van mening dat de belasting van 20% op de meerwaarde gerealiseerd bij de verkoop van vastgoed een goede zaak is. Iedereen beseft dat de Chinese vastgoedmarkt iets te hard van stapel is geworden, maar ook de regering is zich daar gelukkig van bewust.