Op het World Economic Forum in Davos gaf Soros echter een veel optimistischer beeld over de toekomst van de euro. De Amerikaans-Hongaarse miljardair gelooft dat de overleving euro veilig is gesteld, hij schat de overlevingskansen van de eenheidsmunt nu veel groter in.

Het ergste van de crisis is weliswaar achter de rug, maar de eurozone kan nu te veel besparingsmaatregelen missen als de pest.

De oorzaken van de crisis zijn bovendien nog niet oplost en in de komende twee jaar kunnen de spanningen nog af en toe hoog oplopen. Voor de Duitse verkiezingen van september verwacht Soros echter weinig beweging aan het front.

Op het World Economic Forum in Davos gaf Soros echter een veel optimistischer beeld over de toekomst van de euro. De Amerikaans-Hongaarse miljardair gelooft dat de overleving euro veilig is gesteld, hij schat de overlevingskansen van de eenheidsmunt nu veel groter in. Het ergste van de crisis is weliswaar achter de rug, maar de eurozone kan nu te veel besparingsmaatregelen missen als de pest. De oorzaken van de crisis zijn bovendien nog niet oplost en in de komende twee jaar kunnen de spanningen nog af en toe hoog oplopen. Voor de Duitse verkiezingen van september verwacht Soros echter weinig beweging aan het front.