In zijn publicatie "How to save the European Union from the euro crisis" schuift Soros een groot deel van de escalatie van de Europese schuldencrisis in de schoenen van de Duitsers. Die kan men nochtans niets aanwrijven, want ze hebben naar best vermogen gehandeld.

Duitsland zou ofwel eurobonds moeten toelaten, ofwel kort en goed de eurozone moeten verlaten. Volgens de miljardair kan niet worden belet dat landen in moeilijkheden de krachten bundelen en eurobonds uitgeven om zo aan hun problemen te ontsnappen.

In zijn publicatie "How to save the European Union from the euro crisis" schuift Soros een groot deel van de escalatie van de Europese schuldencrisis in de schoenen van de Duitsers. Die kan men nochtans niets aanwrijven, want ze hebben naar best vermogen gehandeld. Duitsland zou ofwel eurobonds moeten toelaten, ofwel kort en goed de eurozone moeten verlaten. Volgens de miljardair kan niet worden belet dat landen in moeilijkheden de krachten bundelen en eurobonds uitgeven om zo aan hun problemen te ontsnappen.