De Duitsers blijken namelijk nog altijd doodsbang te zijn voor een inflatoire spiraal, maar dit gevaar dient volgens Soros gerelativeerd te worden.

George Soros: "Europa dreigt integendeel weg te zinken in een deflatoire schuldenspiraal, onder andere als gevolg van de besparingsmaatregelen die de Duitsers aan de andere leden van de eurozone willen opleggen. De Duitsers zijn getraumatiseerd door inflatie, zij begrijpen eenvoudigweg niet welke risico's deflatie met zich mee kan brengen. Langzaam maar zeker groeit het besef bij de Duitsers dat de besparingsmaatregelen niet werken, maar we zijn nog ver verwijderd dat ze gaan toegeven dat inflatie het enige gevaar is dat de stabiliteit van ons financieel systeem bedreigt."

De Duitsers blijken namelijk nog altijd doodsbang te zijn voor een inflatoire spiraal, maar dit gevaar dient volgens Soros gerelativeerd te worden. George Soros: "Europa dreigt integendeel weg te zinken in een deflatoire schuldenspiraal, onder andere als gevolg van de besparingsmaatregelen die de Duitsers aan de andere leden van de eurozone willen opleggen. De Duitsers zijn getraumatiseerd door inflatie, zij begrijpen eenvoudigweg niet welke risico's deflatie met zich mee kan brengen. Langzaam maar zeker groeit het besef bij de Duitsers dat de besparingsmaatregelen niet werken, maar we zijn nog ver verwijderd dat ze gaan toegeven dat inflatie het enige gevaar is dat de stabiliteit van ons financieel systeem bedreigt."