Dat blijkt uit cijfergegevens die door de U.S. Securities and Exchange Commission bekendgemaakt werden. Die ruim een half miljoen aandelen stemmen overeen met ongeveer 10% van het belang van Soros in SPDR Gold.

Ook tijdens het eerste en het tweede kwartaal bouwde Soros de posities in SPDR Gold af, dat niettemin de grootste positie in zijn portefeuille blijft. Volgens Soros is bij het goud 'de ultieme zeepbel' in de maak.

Paulson & Co handhaaft anderzijds zijn belang in SPDR Gold Trust. Fondsmanager Paulson ging in goud beleggen als gevolg van het feit dat zijn vertrouwen in valuta's als gevolg van de crisis sterk is gedaald.

Dat blijkt uit cijfergegevens die door de U.S. Securities and Exchange Commission bekendgemaakt werden. Die ruim een half miljoen aandelen stemmen overeen met ongeveer 10% van het belang van Soros in SPDR Gold. Ook tijdens het eerste en het tweede kwartaal bouwde Soros de posities in SPDR Gold af, dat niettemin de grootste positie in zijn portefeuille blijft. Volgens Soros is bij het goud 'de ultieme zeepbel' in de maak. Paulson & Co handhaaft anderzijds zijn belang in SPDR Gold Trust. Fondsmanager Paulson ging in goud beleggen als gevolg van het feit dat zijn vertrouwen in valuta's als gevolg van de crisis sterk is gedaald.