Hij verkocht tijdens het tweede kwartaal zijn participatie in Petroleo Brasileiro. Soros Fund Management had op 30 juni nog voor 5,10 miljard dollar aan Amerikaanse aandelen in portefeuille, of een daling met 42% ten opzichte van 31 maart.

Anderzijds bleken er 5,24 miljoen aandelen van SPDR Gold Trust in portefeuille, wat overeenkomt met een waarde van 638 miljoen dollar op 30 juni. Met deze positie mikt het fonds van George Soros uiteraard op een verdere stijging van de goudprijs.

SPDR Gold Trust is nu goed voor ongeveer 13% van de portefeuille van Soros Fund Management. Op 31 maart was dat nog maar 7%. Andere belangrijke posities van het fonds zijn Hess en Suncor Energy uit de energiesector en telecombedrijf Verizon Communications.

Hij verkocht tijdens het tweede kwartaal zijn participatie in Petroleo Brasileiro. Soros Fund Management had op 30 juni nog voor 5,10 miljard dollar aan Amerikaanse aandelen in portefeuille, of een daling met 42% ten opzichte van 31 maart. Anderzijds bleken er 5,24 miljoen aandelen van SPDR Gold Trust in portefeuille, wat overeenkomt met een waarde van 638 miljoen dollar op 30 juni. Met deze positie mikt het fonds van George Soros uiteraard op een verdere stijging van de goudprijs. SPDR Gold Trust is nu goed voor ongeveer 13% van de portefeuille van Soros Fund Management. Op 31 maart was dat nog maar 7%. Andere belangrijke posities van het fonds zijn Hess en Suncor Energy uit de energiesector en telecombedrijf Verizon Communications.