Volgens Papanconstantinou zijn de spreads tussen de Duitse en de Griekse staatsobligaties zo hoog opgelopen vanwege de turbulentie op de markt en niet vanwege de vrees voor een schulderherschikking.

De spread tussen de Griekse en Duitse staatsobligaties heeft het hoogste niveau bereikt sinds Griekenland de eurozone vervoegde. Die spread bedraagt inmiddels meer dan 10%.

Volgens George Papanconstantinou kan in de komende twee maanden een belangrijke beslissing worden verwacht die het einde van de crisis in de eurozone kan inluiden.

Volgens Papanconstantinou zijn de spreads tussen de Duitse en de Griekse staatsobligaties zo hoog opgelopen vanwege de turbulentie op de markt en niet vanwege de vrees voor een schulderherschikking. De spread tussen de Griekse en Duitse staatsobligaties heeft het hoogste niveau bereikt sinds Griekenland de eurozone vervoegde. Die spread bedraagt inmiddels meer dan 10%. Volgens George Papanconstantinou kan in de komende twee maanden een belangrijke beslissing worden verwacht die het einde van de crisis in de eurozone kan inluiden.