Iran dreigde ermee de uitvoer van olie naar bepaalde Europese landen zelf stop te zetten nog voor de sancties van de Europese Unie zelf ingaan op 1 juli.

Ook in Zuid-Soedan ligt de productie nog steeds stil terwijl ook het grootste deel van de faciliteiten in Jemen en Syrië op

non-actief staan.

In Nigeria heeft de rebellengroep MEND het voorbije weekend de Bayelsa oliepijpleiding vernield. Deze pijpleiding behoort toe aan de Italiaanse olieproducent ENI.

De schade blijft beperkt tot 4.000 vaten per dag maar de aanslag wijst op de latente spanningen in het gebied. Rusland produceerde in januari een recordhoeveelheid van 10,36 miljoen vaten ruwe olie per dag.

Dit is 150.000 vaten per dag meer dan een jaar eerder.

Iran dreigde ermee de uitvoer van olie naar bepaalde Europese landen zelf stop te zetten nog voor de sancties van de Europese Unie zelf ingaan op 1 juli. Ook in Zuid-Soedan ligt de productie nog steeds stil terwijl ook het grootste deel van de faciliteiten in Jemen en Syrië op non-actief staan. In Nigeria heeft de rebellengroep MEND het voorbije weekend de Bayelsa oliepijpleiding vernield. Deze pijpleiding behoort toe aan de Italiaanse olieproducent ENI. De schade blijft beperkt tot 4.000 vaten per dag maar de aanslag wijst op de latente spanningen in het gebied. Rusland produceerde in januari een recordhoeveelheid van 10,36 miljoen vaten ruwe olie per dag. Dit is 150.000 vaten per dag meer dan een jaar eerder.