Daarnaast speelden er problemen met Argentinië en de Portugese Banco Espirito Santo. Gunstig macro-economisch en bedrijfsnieuws wogen daar op de financiële markten niet tegenop.

De meeste doden vallen in het Midden Oosten (in de strijd tussen Israël en Hamas en tussen het Iraakse leger en ISIS), maar de effecten op de financiële markten blijven vooralsnog beperkt, zeker zolang er weinig effect is op de olieprijs.

Dat kan overigens binnenkort veranderen. Donderdagavond heeft president Obama besloten dat de Verenigde Staten bereid zijn tot militaire acties in Irak tegen ISIS om opgesloten bevolkingsgroepen te ontzetten.

Daarnaast speelden er problemen met Argentinië en de Portugese Banco Espirito Santo. Gunstig macro-economisch en bedrijfsnieuws wogen daar op de financiële markten niet tegenop. De meeste doden vallen in het Midden Oosten (in de strijd tussen Israël en Hamas en tussen het Iraakse leger en ISIS), maar de effecten op de financiële markten blijven vooralsnog beperkt, zeker zolang er weinig effect is op de olieprijs. Dat kan overigens binnenkort veranderen. Donderdagavond heeft president Obama besloten dat de Verenigde Staten bereid zijn tot militaire acties in Irak tegen ISIS om opgesloten bevolkingsgroepen te ontzetten.