Volgens Henderson is het nog vroeg om al van een trendommekeer te spreken, maar wanneer de huidige evolutie zich doorzet zou de automarkt zich in de komende weken en maanden kunnen stabiliseren.

In een conference call met analisten stelde Henderson dat de verkopen eigenlijk al sinds maart aan het verbeteren zijn, zij het aan een eerder bescheiden tempo. Herstel van de automarkt kan belangrijk zijn voor het blijven voortbestaan van General Motors.

Henderson is sterk voorstander van de Amerikaanse tegenhanger van de schrootpremie - een premie voor de inlevering van een oude auto bij aankoop van een nieuwe - zoals die door het Congres wordt overwogen. Dergelijke maatregel was erg succesvol in Duitsland.

Op basis van wat hij nu weet, rekent de GM-topman er op dat het invoeren van zo'n schrootpremie de verkopen van zijn bedrijf met ongeveer 10% zou doen stijgen. GM werkt momenteel nog steeds onder chapter 11 van de Amerikaanse handelswetgeving.

Volgens Henderson is het nog vroeg om al van een trendommekeer te spreken, maar wanneer de huidige evolutie zich doorzet zou de automarkt zich in de komende weken en maanden kunnen stabiliseren. In een conference call met analisten stelde Henderson dat de verkopen eigenlijk al sinds maart aan het verbeteren zijn, zij het aan een eerder bescheiden tempo. Herstel van de automarkt kan belangrijk zijn voor het blijven voortbestaan van General Motors. Henderson is sterk voorstander van de Amerikaanse tegenhanger van de schrootpremie - een premie voor de inlevering van een oude auto bij aankoop van een nieuwe - zoals die door het Congres wordt overwogen. Dergelijke maatregel was erg succesvol in Duitsland. Op basis van wat hij nu weet, rekent de GM-topman er op dat het invoeren van zo'n schrootpremie de verkopen van zijn bedrijf met ongeveer 10% zou doen stijgen. GM werkt momenteel nog steeds onder chapter 11 van de Amerikaanse handelswetgeving.