ABN Amro gelooft dat de ommekeer voor General Motors vordert en blijven enthousiast over de vooruitzichten voor 2014 wanneer nieuwe SUV's zullen toetreden tot de nieuwe generatie van full-size pick-up trucks.

De gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op USD 0,84 en dat is beter dan de USD 0,75 die werd verwacht. Een omzetstijging van 3,9% tot USD 39,1 miljard was ook beter dan de geschatte USD 38,4 miljard.

De daling van de winst per aandeel van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is niet positief, maar we zien wel positieve punten en het lijkt er op dat de markt op dit moment niet het volledige potentieel van de automaker heeft ingeprijsd.

General Motors is bezig met een van de grootste productvernieuwingen in de geschiedenis van het bedrijf. Nieuwe SUV's, vrachtwagens, een nieuw model voor de Corvette en de Cadillac CTS zullen de marges dit jaar een duwtje in de rug moeten geven, maar dit proces heeft wel wat tijd nodig.

In Noord-Amerika groeiden de inkomsten met 4,5% tot bijna USD 2 miljard. Onder andere hogere kosten voor productlanceringen en afschrijvingen hebben de winst iets teruggedrongen. Maar dankzij een positieve bijdrage van de nieuwe modellen is er toch sprake van winstgroei.

In China blijft General Motors het goed doen. De outlook ligt hoger voor het bedrijfsresultaat in alle auto-segmenten tegen het einde van dit jaar. Ironisch genoeg heeft op dit moment alleen de Europese tak van GM het doel bereikt. ABN Amro is koper.

ABN Amro gelooft dat de ommekeer voor General Motors vordert en blijven enthousiast over de vooruitzichten voor 2014 wanneer nieuwe SUV's zullen toetreden tot de nieuwe generatie van full-size pick-up trucks. De gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op USD 0,84 en dat is beter dan de USD 0,75 die werd verwacht. Een omzetstijging van 3,9% tot USD 39,1 miljard was ook beter dan de geschatte USD 38,4 miljard. De daling van de winst per aandeel van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is niet positief, maar we zien wel positieve punten en het lijkt er op dat de markt op dit moment niet het volledige potentieel van de automaker heeft ingeprijsd. General Motors is bezig met een van de grootste productvernieuwingen in de geschiedenis van het bedrijf. Nieuwe SUV's, vrachtwagens, een nieuw model voor de Corvette en de Cadillac CTS zullen de marges dit jaar een duwtje in de rug moeten geven, maar dit proces heeft wel wat tijd nodig. In Noord-Amerika groeiden de inkomsten met 4,5% tot bijna USD 2 miljard. Onder andere hogere kosten voor productlanceringen en afschrijvingen hebben de winst iets teruggedrongen. Maar dankzij een positieve bijdrage van de nieuwe modellen is er toch sprake van winstgroei. In China blijft General Motors het goed doen. De outlook ligt hoger voor het bedrijfsresultaat in alle auto-segmenten tegen het einde van dit jaar. Ironisch genoeg heeft op dit moment alleen de Europese tak van GM het doel bereikt. ABN Amro is koper.