Het aftellen voor de werkloosheidscijfers voor de maand april is begonnen, waarbij steeds meer economen in de richting van het negatieve standpunt neigen. De consensusverwachting is 165.000 nieuwe jobs, maar de pessimisten vrezen voor een cijfer van 100.000 of minder.

General Motors ziet situatie in Noord-Amerika niet zo rooskleurig in

General Motors kon met de vanmiddag gepubliceerde kwartaalcijfers niet echt overtuigen, getuige de reactie van de beleggers. Het bedrijf ziet de situatie in Noord-Amerika in de komende zes maanden niet zo rooskleurig in, dit vanwege de onzekere economische omstandigheden.

Josef Schuster, president van iPox Schuster, twijfelt namelijk aan de kracht van de economische opleving in de Verenigde Staten. De autoverkopen in de maand april waren zonder meer goed, maar de vraag is of deze positieve trend kan worden vastgehouden.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 93 dollarcent, waarmee de verwachtingen van de analisten ruimschoots werden overtroffen. Die hadden namelijk slechts op 85 dollarcent gerekend. Het waren echter de vooruitzichten die het autobedrijf parten speelden.

Het aftellen voor de werkloosheidscijfers voor de maand april is begonnen, waarbij steeds meer economen in de richting van het negatieve standpunt neigen. De consensusverwachting is 165.000 nieuwe jobs, maar de pessimisten vrezen voor een cijfer van 100.000 of minder. General Motors ziet situatie in Noord-Amerika niet zo rooskleurig in General Motors kon met de vanmiddag gepubliceerde kwartaalcijfers niet echt overtuigen, getuige de reactie van de beleggers. Het bedrijf ziet de situatie in Noord-Amerika in de komende zes maanden niet zo rooskleurig in, dit vanwege de onzekere economische omstandigheden. Josef Schuster, president van iPox Schuster, twijfelt namelijk aan de kracht van de economische opleving in de Verenigde Staten. De autoverkopen in de maand april waren zonder meer goed, maar de vraag is of deze positieve trend kan worden vastgehouden. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 93 dollarcent, waarmee de verwachtingen van de analisten ruimschoots werden overtroffen. Die hadden namelijk slechts op 85 dollarcent gerekend. Het waren echter de vooruitzichten die het autobedrijf parten speelden.