De positieve signalen die het bedrijf opvangt, moeten nog steeds bevestigd worden. Volgens Immelt is het echter al een zeer belangrijk gegeven dat de kredietmarkt zich hersteld heeft.

Daardoor wordt het makkelijker voor bedrijven om geld te ontlenen. Immelt is overigens van mening dat bedrijven nu moeten investeren, namelijk op een moment dat het minder goed gaat.

Niet alle onderdelen van General Electric doen het overigens even goed. GE Aviation, de grootste producent van vliegtuigmotoren, heeft nog altijd sterk te lijden onder de economische crisis.

GE Aviation verwacht voor dit jaar een halvering van het aantal orders als de vraag naar vliegtuigmotoren als gevolg van een forse terugval in het luchtvaartverkeer. Immelt merkt op dat de luchtvaartsector steeds met enige vertraging reageert op een economisch herstel.

De positieve signalen die het bedrijf opvangt, moeten nog steeds bevestigd worden. Volgens Immelt is het echter al een zeer belangrijk gegeven dat de kredietmarkt zich hersteld heeft. Daardoor wordt het makkelijker voor bedrijven om geld te ontlenen. Immelt is overigens van mening dat bedrijven nu moeten investeren, namelijk op een moment dat het minder goed gaat. Niet alle onderdelen van General Electric doen het overigens even goed. GE Aviation, de grootste producent van vliegtuigmotoren, heeft nog altijd sterk te lijden onder de economische crisis. GE Aviation verwacht voor dit jaar een halvering van het aantal orders als de vraag naar vliegtuigmotoren als gevolg van een forse terugval in het luchtvaartverkeer. Immelt merkt op dat de luchtvaartsector steeds met enige vertraging reageert op een economisch herstel.