Toch slaagde GE er opnieuw in om de verwachtingen van de analisten te beantwoorden. CEO Jeff Immelt zei in een toelichting op de cijfers bemoedigende economische signalen te zien.

De activiteiten in het commercieel vastgoed houden nog steeds risico's in, maar het management heeft dat tijdelijk ingezien. De risico's zouden dan ook 'beheersbaar' zijn.

General Electric verdiende over het voorbije kwartaal 17 dollarcent, dit na het betalen van een dividend op de bevoorrechte aandelen. Vorig jaar werd per aandeel nog 26 dollarcent verdiend.

De omzet kwam uit op 36,60 miljard dollar, of 5% minder dan vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 21 dollarcent, waar maar op 16 dollarcent was gerekend.

De resultaten van de industriële divisies doen vermoeden dat het nog een tijdje gaat duren alvorens het economisch herstel helemaal vaart krijgt.

Toch slaagde GE er opnieuw in om de verwachtingen van de analisten te beantwoorden. CEO Jeff Immelt zei in een toelichting op de cijfers bemoedigende economische signalen te zien. De activiteiten in het commercieel vastgoed houden nog steeds risico's in, maar het management heeft dat tijdelijk ingezien. De risico's zouden dan ook 'beheersbaar' zijn. General Electric verdiende over het voorbije kwartaal 17 dollarcent, dit na het betalen van een dividend op de bevoorrechte aandelen. Vorig jaar werd per aandeel nog 26 dollarcent verdiend. De omzet kwam uit op 36,60 miljard dollar, of 5% minder dan vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 21 dollarcent, waar maar op 16 dollarcent was gerekend. De resultaten van de industriële divisies doen vermoeden dat het nog een tijdje gaat duren alvorens het economisch herstel helemaal vaart krijgt.