Dat is weliswaar 40% minder dan over de overeenkomstige periode vorig jaar, maar volgens P&B Invest toch beter dan de gemiddelde analistenverwachting.

'Ondanks de recessie die iedere sector van de economie treft, zijn we in het eerste kwartaal binnen de verwachtingen gebleven. Bovendien houdt ons orderboek met 171 miljard dollar goed stand', aldus gedelegeerd bestuurder Jeff Immelt.

De omzet kwam uit op 38,4 miljard dollar, een daling met 9% in vergelijking met vorig jaar. Vooral de financiële activiteiten lieten het afweten met een omzetdaling van 20%. De omzet uit industriële activiteiten nam slechts met 1% af.

Het aandeel van General Electric heeft sinds de top in 2000 serieus terrein moeten inboeten en noteert nu aan 12 keer de fors teruggeschroefde winst en 1,2 maal de boekwaarde, aldus P&B Invest.

Dat is weliswaar 40% minder dan over de overeenkomstige periode vorig jaar, maar volgens P&B Invest toch beter dan de gemiddelde analistenverwachting.'Ondanks de recessie die iedere sector van de economie treft, zijn we in het eerste kwartaal binnen de verwachtingen gebleven. Bovendien houdt ons orderboek met 171 miljard dollar goed stand', aldus gedelegeerd bestuurder Jeff Immelt. De omzet kwam uit op 38,4 miljard dollar, een daling met 9% in vergelijking met vorig jaar. Vooral de financiële activiteiten lieten het afweten met een omzetdaling van 20%. De omzet uit industriële activiteiten nam slechts met 1% af.Het aandeel van General Electric heeft sinds de top in 2000 serieus terrein moeten inboeten en noteert nu aan 12 keer de fors teruggeschroefde winst en 1,2 maal de boekwaarde, aldus P&B Invest.