De aandeelhouders van Lufkin Industries krijgen USD 88,50 per aandeel in contanten. Het Texaanse bedrijf is gespecialiseerd in pompsystemen voor de olie- en gasindustrie en heeft daarnaast een divisie die industriële transmissiesystemen bouwt.

De overname past in de strategie van General Electric om de industriële franchise uit te bouwen en borduurt voort op enkele jaren van overnames in de olie- en gassector.

In strategisch opzicht is er volgens ABN Amro sprake van een goede zet. General Electric legt een stevige prijs neer voor het bedrijf.

Het bod is volgens GE het equivalent van 13,5 keer de geschatte EBITDA - winst voor rente, belastingen afschrijvingen en amortisatie - voor 2013 en 2,5 keer de verwachte omzet dit jaar.

De reële waarde van het aandeel van USD 27 verandert niet door de overname. Koopwaardig, zo luidt het advies.

De aandeelhouders van Lufkin Industries krijgen USD 88,50 per aandeel in contanten. Het Texaanse bedrijf is gespecialiseerd in pompsystemen voor de olie- en gasindustrie en heeft daarnaast een divisie die industriële transmissiesystemen bouwt. De overname past in de strategie van General Electric om de industriële franchise uit te bouwen en borduurt voort op enkele jaren van overnames in de olie- en gassector. In strategisch opzicht is er volgens ABN Amro sprake van een goede zet. General Electric legt een stevige prijs neer voor het bedrijf. Het bod is volgens GE het equivalent van 13,5 keer de geschatte EBITDA - winst voor rente, belastingen afschrijvingen en amortisatie - voor 2013 en 2,5 keer de verwachte omzet dit jaar. De reële waarde van het aandeel van USD 27 verandert niet door de overname. Koopwaardig, zo luidt het advies.