De transactie moet nog goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten en de regeringen van Italië en de Verenigde Staten. General Electric neemt niet de ruimtevaartdivisie over van Avio.

De prijs die General Electric betaalt, bedraagt 8,5 keer de verwachte EBITDA voor 2012 en ongeveer twee keer de omzet van 2011.

De EBITDA-marge van circa 19% ligt op het niveau van General Electric. De EBIT-marge is met 14% lager, maar verbetering daarvan wordt door het Amerikaanse concern gezien als een buitenkansje. GE denkt de komende tien jaar USD 1,1 miljard in het bedrijf te investeren.

Een vraagteken is of de overname niet voor negatieve verkoopeffecten kan zorgen omdat Avio een belangrijke toeleverancier is van concurrenten van GE op dit gebied. Maar de analisten van ABN Amro waarderen de overname en handhaven de opinie houden.

De transactie moet nog goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten en de regeringen van Italië en de Verenigde Staten. General Electric neemt niet de ruimtevaartdivisie over van Avio. De prijs die General Electric betaalt, bedraagt 8,5 keer de verwachte EBITDA voor 2012 en ongeveer twee keer de omzet van 2011. De EBITDA-marge van circa 19% ligt op het niveau van General Electric. De EBIT-marge is met 14% lager, maar verbetering daarvan wordt door het Amerikaanse concern gezien als een buitenkansje. GE denkt de komende tien jaar USD 1,1 miljard in het bedrijf te investeren. Een vraagteken is of de overname niet voor negatieve verkoopeffecten kan zorgen omdat Avio een belangrijke toeleverancier is van concurrenten van GE op dit gebied. Maar de analisten van ABN Amro waarderen de overname en handhaven de opinie houden.