De resultaten van General Electric waren niet erg verrassend maar desalniettemin robuust; het koopadvies van ABN Amro voor dit aandeel blijft van kracht.

General Electric zag de omzet in het derde kwartaal met 3% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 36,35 miljard.

De omzet kwam daarmee 2% lager uit dan analisten hadden becijferd. Valutaeffecten buiten beschouwing latend, realiseerde General Electric een omzetstijging van 6%.

Resultaten conform de prognoses

De operationele netto winst steeg met 8% en bedroeg USD 3,49 miljard, ofwel USD 0,36 per aandeel. De winst kwam daarmee overeen met de consensusverwachting.

General Electric houdt vast aan de recent opwaarts bijgestelde prognoses voor heel 2012. Het bedrijf hoopt dit jaar in het industriële segment een organische omzetgroei van 10% te realiseren; de winst per aandeel zal op groepsniveau naar verwachting een dubbelcijferige (procentuele) stijging laten zien.

Wat ABN Amro betreft zijn de kwartaalcijfers van General Electric niet erg verrassend maar desalniettemin robuust. De analisten van de bank blijven het aandeel General Electric volgen met een koopadvies; daarbij hanteren zij vanaf nu een verhoogd koersdoel van USD 27.

De resultaten van General Electric waren niet erg verrassend maar desalniettemin robuust; het koopadvies van ABN Amro voor dit aandeel blijft van kracht. General Electric zag de omzet in het derde kwartaal met 3% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 36,35 miljard. De omzet kwam daarmee 2% lager uit dan analisten hadden becijferd. Valutaeffecten buiten beschouwing latend, realiseerde General Electric een omzetstijging van 6%. Resultaten conform de prognoses De operationele netto winst steeg met 8% en bedroeg USD 3,49 miljard, ofwel USD 0,36 per aandeel. De winst kwam daarmee overeen met de consensusverwachting. General Electric houdt vast aan de recent opwaarts bijgestelde prognoses voor heel 2012. Het bedrijf hoopt dit jaar in het industriële segment een organische omzetgroei van 10% te realiseren; de winst per aandeel zal op groepsniveau naar verwachting een dubbelcijferige (procentuele) stijging laten zien. Wat ABN Amro betreft zijn de kwartaalcijfers van General Electric niet erg verrassend maar desalniettemin robuust. De analisten van de bank blijven het aandeel General Electric volgen met een koopadvies; daarbij hanteren zij vanaf nu een verhoogd koersdoel van USD 27.