De beslissing kwam niet onverwacht, want het bedrijf betaalde voor de crisis nog een dividend van 31 dollarcent per aandeel uit. Het kan nog wel een tijdje duren alvorens het dividend weer tot dat niveau wordt opgetrokken.

Charles Ortel van Newport Value Partners is echter van mening dat General Electric een stommiteit begaat door het dividend te verhogen. Die beslissing komt veel te vroeg, aldus Ortel.

Veel beleggers zien de dividendverhoging als een bewijs dat het ergste achter de rug is, maar daar is Ortel het niet mee eens. Hij gelooft dat GE het geld beter voor alle doeleinden kan gebruiken, onder andere voor het terugkopen van de 3 miljard dollar aan preferente aandelen die Warren Buffett bezit.

CEO Jeffrey Immelt waarschuwde bij de publicatie van de cijfers voor een beperkte visibiliteit, maar gooit toch het geld aan deuren en vensters uit. Ortel is er zeker van dat GE daar spijt van gaat krijgen.

De beslissing kwam niet onverwacht, want het bedrijf betaalde voor de crisis nog een dividend van 31 dollarcent per aandeel uit. Het kan nog wel een tijdje duren alvorens het dividend weer tot dat niveau wordt opgetrokken. Charles Ortel van Newport Value Partners is echter van mening dat General Electric een stommiteit begaat door het dividend te verhogen. Die beslissing komt veel te vroeg, aldus Ortel. Veel beleggers zien de dividendverhoging als een bewijs dat het ergste achter de rug is, maar daar is Ortel het niet mee eens. Hij gelooft dat GE het geld beter voor alle doeleinden kan gebruiken, onder andere voor het terugkopen van de 3 miljard dollar aan preferente aandelen die Warren Buffett bezit. CEO Jeffrey Immelt waarschuwde bij de publicatie van de cijfers voor een beperkte visibiliteit, maar gooit toch het geld aan deuren en vensters uit. Ortel is er zeker van dat GE daar spijt van gaat krijgen.