ABN Amro voelt zich goed bij de huidige waardering van het aandeel, gezien de potentiële katalysatoren voor omzetgroei en het afgenomen belang van GE Capital voor de winstgevendheid van het Amerikaanse bedrijf dat vanwege zijn veelzijdige activiteiten wel eens als miniversie van de wereldeconomie wordt gezien.

Topman Jeff Immelt gaat uit van een organische omzetgroei in 2014 van 4 tot 7%. Dat is het sterkste cijfer tot nu toe van het industriële conglomeraat. Dat bedrijven het plaatsen van orders lang hebben uitgesteld, wordt als voornaamste reden voor de groei opgegeven.

De vereenvoudiging die GE recent heeft doorgevoerd in de gelederen heeft geholpen om de lagere verkopen te compenseren en heeft ook de administratieve kosten omlaag gebracht.

Daardoor is de winstgevendheid verbeterd en die positieve effecten zouden ook in de komende jaren moet doorwerken op de omzetgroei. ABN Amro heeft nu een neutraal advies.

ABN Amro voelt zich goed bij de huidige waardering van het aandeel, gezien de potentiële katalysatoren voor omzetgroei en het afgenomen belang van GE Capital voor de winstgevendheid van het Amerikaanse bedrijf dat vanwege zijn veelzijdige activiteiten wel eens als miniversie van de wereldeconomie wordt gezien. Topman Jeff Immelt gaat uit van een organische omzetgroei in 2014 van 4 tot 7%. Dat is het sterkste cijfer tot nu toe van het industriële conglomeraat. Dat bedrijven het plaatsen van orders lang hebben uitgesteld, wordt als voornaamste reden voor de groei opgegeven. De vereenvoudiging die GE recent heeft doorgevoerd in de gelederen heeft geholpen om de lagere verkopen te compenseren en heeft ook de administratieve kosten omlaag gebracht. Daardoor is de winstgevendheid verbeterd en die positieve effecten zouden ook in de komende jaren moet doorwerken op de omzetgroei. ABN Amro heeft nu een neutraal advies.