Aan de andere kant heeft de olieprijs er sinds de top van 147 dollar per vat een val van 76 procent op zitten en dit in een bijna non-stop beweging.

Normaal gezien zijn volgens P&B Invest tussentijdse tegenbewegingen gangbaar bij grote correcties maar door deze kredietcrisis zonder precedent beleven we ongeziene toestanden op verschillende vlakken.

De gemiddelde productiekost per vat olie bevindt zich wereldwijd rond 45 tot 50 dollar per vat maar verschillende projecten (zoals de Canadese oliezanden, de Russische olievelden en de diepzeewaterprojecten voor de kust van West-Afrika) hebben 80 tot 90 dollar per vat nodig.

De CEO van één der grootste Chinese oliebedrijven meldde vorige week dat de meeste investeringsprojecten in de wereldwijde oliesector geschrapt zullen worden indien de olieprijs niet stijgt, aldus nog P&B Invest.

Aan de andere kant heeft de olieprijs er sinds de top van 147 dollar per vat een val van 76 procent op zitten en dit in een bijna non-stop beweging. Normaal gezien zijn volgens P&B Invest tussentijdse tegenbewegingen gangbaar bij grote correcties maar door deze kredietcrisis zonder precedent beleven we ongeziene toestanden op verschillende vlakken. De gemiddelde productiekost per vat olie bevindt zich wereldwijd rond 45 tot 50 dollar per vat maar verschillende projecten (zoals de Canadese oliezanden, de Russische olievelden en de diepzeewaterprojecten voor de kust van West-Afrika) hebben 80 tot 90 dollar per vat nodig. De CEO van één der grootste Chinese oliebedrijven meldde vorige week dat de meeste investeringsprojecten in de wereldwijde oliesector geschrapt zullen worden indien de olieprijs niet stijgt, aldus nog P&B Invest.