Bovendien houdt Wang rekening met een verdere stijging van de koers van de yuan. Ook nieuwe renteverhogingen vallen niet uit te sluiten, want China zal alles op alles moeten zetten om de inflatie een halt toe te roepen.

China is geen alleenstaand geval, want ook andere landen worden met inflatiegevaar geconfronteerd. De gemiddelde inflatie in 20 groeilanden bedroeg in december 10,90%. Verwacht wordt dat de Chinese regering volgende week gaat bekendmaken dat de inflatie in december 5,30% bedroeg.

China heeft tot dusver de basisrente met driekwart basispunt verhoogd, wat evenveel is als Zuid-Korea. India heeft echter veel krachtiger ingegrepen, in dat land ging de basisrente met 1,75% naar omhoog.

Bovendien houdt Wang rekening met een verdere stijging van de koers van de yuan. Ook nieuwe renteverhogingen vallen niet uit te sluiten, want China zal alles op alles moeten zetten om de inflatie een halt toe te roepen. China is geen alleenstaand geval, want ook andere landen worden met inflatiegevaar geconfronteerd. De gemiddelde inflatie in 20 groeilanden bedroeg in december 10,90%. Verwacht wordt dat de Chinese regering volgende week gaat bekendmaken dat de inflatie in december 5,30% bedroeg. China heeft tot dusver de basisrente met driekwart basispunt verhoogd, wat evenveel is als Zuid-Korea. India heeft echter veel krachtiger ingegrepen, in dat land ging de basisrente met 1,75% naar omhoog.