Daarmee behoort België tot de Europese landen waar ex-werknemers het langst een pensioenuitkering genieten. Het betreft uiteraard een twijfelachtige eer, want meteen stelt zich de vraag naar de houdbaarheid van de uitbetaling van de pensioenen. Voor dit probleem is al vaker gewaarschuwd, natuurlijk.

De regering heeft deze waarschuwingen steeds feestelijk aan haar broek gelapt en dat kan haar in de toekomst zuur gaan opbreken. Er zal een dag aanbreken dat de Belgische staat niet meer in staat is om de pensioenen uit te keren, met alle gevolgen van dien.

Daarmee behoort België tot de Europese landen waar ex-werknemers het langst een pensioenuitkering genieten. Het betreft uiteraard een twijfelachtige eer, want meteen stelt zich de vraag naar de houdbaarheid van de uitbetaling van de pensioenen. Voor dit probleem is al vaker gewaarschuwd, natuurlijk. De regering heeft deze waarschuwingen steeds feestelijk aan haar broek gelapt en dat kan haar in de toekomst zuur gaan opbreken. Er zal een dag aanbreken dat de Belgische staat niet meer in staat is om de pensioenen uit te keren, met alle gevolgen van dien.